Bijeljina

Minić i Milovanović obilaze vodoprivredni objekat Janja

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 14:41

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić stigao je u Bijeljinu, gdje je sa direktorom Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslavom Milovanovićem posjetio vodoprivredni objekat - ustava Janja.

Sa njima u obilsaku Janje je i iredsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Minić, Milovanović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović sastali su se tehničkim osobljem "Voda Srpske" kod vodoprivrednog objekta u Janji, mjesnoj zajednici gdje se protekle noći u vikend-naselju iz korita djelimično izlila Drina.

Ministar Minić, Milovanović i Novitović, u pratnji predsjednika mjesne zajednice Janja Radislava Borovčanina obilaze teren i razgovaraju sa mještanima, nakon čega će se obratiti i novinarima.

Nakon obilaska ustave Janja, Minić i Milovanović će posjetiti i lokaciju Orlovo polje u neposrednoj blizini, najavljeno je ranije iz resornog ministarstva.

Javna ustanova "Vode Srpske" uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije - Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Rijeka Drina djelimično se razlila u vikend naselju u Mjesnoj zajednici Janja. 

Bijeljinski vatrogasci noćas su u vikend naselju u Janji, iz kuće koju je opkolila voda, evakuisali trudnicu i još tri osobe.