Vlada Srpske

Petrović ni u uslovima vanredne odbrane od poplava ne sarađuje sa institucijama Srpske

 • Izvor: ATV
 • 20.01.2023.11:10

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ni u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava ne sarađuje sa republičkim institucijama niti se javlja na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao ni predstavnika preduzeća "Vode Srpske" i Civilne zaštite, potvrđeno je iz Vlade.

Petrović se ne javlja na pozive predsjedniku Vlade koji je htio da provjeri situaciju po pitanju vodostaja i padavina u Bijeljini i Semberiji.

Gradonačelnik se ne javlja ni direktoru “Voda Srpske” kao ni Civilne zaštite, koji su htjeli da sa njim održe sastanak i da se razgovara o važnim temama.

Postavlja se pitanje šta je preče u ovoj situaciji za gradonacelnika Bijeljine i kako dozvoljava sebi takvo neodgovorno ponašanje u ovakvoj situaciji.

Ne sarađivati sa institucijama u ovakvoj situaciji je nedopustivo prema građanima Bijeljine i Semberije.

Javna ustanova "Vode Srpske" uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije - Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Rijeka Drina djelimično se razlila u vikend naselju u Mjesnoj zajednici Janja, a za sada nema ugroženih stambenih objekata.


 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.