ATV

Region u šoku

Detalji jezivog napada na Srbe: Zasjeda huligana ispred hotela i ponašanje djece koje je šokiralo sve

  • Izvor: Nova.rs
  • 15.01.2023. 09:50

Cijeli region je ostao u šoku kada je stigla vijest iz Sarajeva da su napadnuti roditelji djece koja nastupaju za fudbalski klub Zvezdara na turniru u Sarajevu.

Strašan napad na turniru u Sarajevu dogodio se u subotu uveče kada su lokalni huligani suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje maloljetnih dječaka iz Srbije, koji su igrali za ekipu FK Zvezdare na "Šampion junior kupu".

Otac jednog dječaka uboden je dva puta u zadnji dio tijela i nogu.

Ostali roditelji su uspjeli da se odbrane, pa je jedan huligan dobio nekoliko udaraca. Djeca su prošla bez povreda, a četiri osobe su uhapšene, a više privedeno.

"U pitanju je Tradicionalni junior kup Sarajevo i u pitanju su djeca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i Dugo selo iz Zagreba, djeca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smješteni. Na parkingu je grupa navijača, najvjerovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“, ispričao je jedan od orditelja za Nova.rs.

Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vrijeme dobio pomoć.

"Na svu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbjeđeni od strane policije“, rekao je jedan od roditelja.

Objasnio je i detalje sa mjesta nesreće.

"Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je poderana jakna i on kaže gdje i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem“, navodi jedan od roditelja.

Djeca su izbjegla napad, ali za dlaku.

"Drago nam je bilo da su djeca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Djeca su završila utakmicu 10 minuta prije toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a djeca na lijevu. Djeca vjerovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom“, kaže roditelj.

Čitavom događaju je prethodila i skandalozna scena sa same utakmice na turniru.

Svemu tome je prethodilo skandiranje "Ubij Srbina" od strane dječaka na jednoj od utakmica u "Šampion junior kupu".

Dječaci su se poređali pored terena, zagrlili i krenuli da skaču i skandiraju.

Na snimku se može čuti i muški glas koji im dobacuje "ko vam je to rekao da pjevate".

Pročitajte i:

Zbog napada na roditelje i djecu iz Srbije uhapšene četiri osobe

Novi detalji napada na Ilidži, skandirano: "Ubij Srbina"

Roditelje u Sarajevu napali huligani od ranije poznati policiji

Tagovi: