Aleksandar Đorđević

Roditelje u Sarajevu napali huligani od ranije poznati policiji

 • Извор: Танјуг
 • 15.01.2023. 09:01

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da su mu predstavnici bezbjednosnih struktura u BiH prenijeli da su grupu roditelja mladih fudbalera iz Beograda u Sarajevu napali huligani od ranije poznati organima reda i da je dobio obećanje da će napadači biti privedeni u najskorijem roku.

Đorđević je rekao da su četiri osobe napadnute u Sarajevu od kojih je jedna zatražila medicinsku pomoć zbog uboda nožem i primila je anti-tetanus.

On je precizirao da je jedan od roditelja zadobio ubod nožem u predjelu debelog mesa, ali da se pretpostavlja da nije u pitanju ništa ozbiljno jer je dvije ubodne rane dobio preko jakne.

Đorđević je naveo da su ostali napadnuti roditelji poprskani biber sprejom i da se pretpostavlja da im je bilo bolje odmah nakon što su se umili.

Ambasador Srbije u BiH kaže da se čuo sa predstavnicima bezbjednosnih struktura koji su mu dali obećanje da će u najskorijem roku napadači biti privedeni i da su u pitanju huligani od ranije poznati organima reda.

Đorđević je rekao sinoć za Tanjug da su mu se svi predstavnici bezbjednosnih struktura sa kojima se čuo uputili niz izvinjenja zbog napada, kao i da su, kako kaže, reagovali odmah nakon što se napad dogodio.

On je naveo da su roditelji i djeca Fudbalskog kluba Zvezdara pod policijskim obezbjeđenjem.

"Ambasada Srbije je uputila zahtjev svim bezbjednosnim strukturama da pruže zvanične informacije o ovom događaju", rekao je Đorđević.

Jedna osoba je uhapšena, a više je privedeno u vezi sa napadom na roditelje mladih fudbalera iz Beograda na Ilidži, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

On je naveo da su u toku aktivnosti policije koja pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Jedna osoba iz Beograda povrijeđena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je juče napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Тагови:
 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

  ''Црна Гуја

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина