Bivša rijaliti učesnica

Viktorija Mitrović: Silovao me je sveštenik u dvorištu crkve

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2023. 09:18

Bivša rijaliti učesnica Viktorija Viki Mitrović privukla je pažnju u rijalitiju "Zadruga" gdje je ispričala svoju tešku životnu priču.

"Znam da ću o ovome svakako morati da pričam. Ja sam u novinama bila prije 6 godina, otprilike. Sa 12 godina sam doživjela silovanje od strane sveštenika, čovjek je još uvijek u zatvoru, ja pokušavam da to zaboravim, ali ću pamtiti dokle god sam živa. Tada sam bila u osnovnoj školi, imamo vjeronauku i crkvu, nedjeljom smo išli na tu službu do 11 sati, to smo radili zimi, tako se radi. Ja vjerujem u Boga, ali nisam željela da se krstim do prošle godine, kada sam se i ja krstila, ne palim svijeće, izlazim sa slave, mene to sve podsjeća na ono što sam preživjela. Taj sveštenik se opijao i napadao žene, ja sam se gušila u tome, nisam mogla dok nisam prijavila sve. Meni se to baš u crkvi dogodilo, poslije toga me je opet napao, jer nisam odmah prijavila. Dijete mi je još u selu, želim da sklonim dijete odatle. On je imao 58 godina tada, a ja 12. On je pijan vozio automobil, otvarao vrata. Poslije dva dana sam rekla tetki, jer nisam više mogla da izdržim. Ja nisam imala nekog sa kim bih mogla da pričam, ali sa tetkom mogu o svemu da pričam. Ja sam se njoj povjerila, kao da mi bude lakše, oni su odmah otišli i prijavili. Došla je policija u školu, pa sam dala izjavu - tvrdila je ona u svojoj potresnoj ispovijesti.

Šta se tada dogodilo?

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u selu Pločica kod Kovina, Milovan Đokić (56) uhapšen je zbog sumnje da je silovao dijete. Njega je u utorak uhapsila pančevačka policija, koja ga tereti da je imao seksualne odnose sa djevojčicom V. P. (13) iz tog sela. U izjavi za „Novosti“, trinaestogodišnjakinja je ispričala da je početkom godine, 3. januara „napastvovana u svečanoj sali crkve, ali da nikome nije smjela išta da kaže, jer se plašila“. Godinama kasnije, ispostaviće se da je riječ o Viktoriji Mitrović.


Stravičnu istinu razotkrili su Stojan i Regina Spasić, baba i djeda žrtve. Kako su nam ispričali, oni su neko vrijeme sumnjali da se čudne stvari događaju sa Đokićem, ali nisu mogli ni da pretpostave da bi mogao da siluje njihovu mezimicu.

- Naša unuka već dvije godine pjeva u crkvenom horu, ali su tek početkom godine počele da se događaju neke čudne stvari - pričaju Stojan i Regina. - Milovan je počeo sve češće da je zove u crkvu pod izgovorom da mu treba pomoć oko sređivanja i čišćenja prostorija. Za taj posao bi joj davao nešto malo novca i mi tu nismo vidjeli ništa loše.


Ipak, kako je vrijeme prolazilo, Stojan i Regina su bili sve više zabrinuti. Pritiskali su unuku da kaže ako se nešto dogodilo između nje i Đokića, ali bezuspješno.

- Na kraju smo obavijestili socijalnu službu i policiju, a inspektori su obavili razgovor sa njom - nastavljaju za „Novosti“ potresnu priču Spasići. - Poslije mnogo obavljenih razgovora, devojčica se napokon povjerila tetki i ispričala šta se sve dogodilo kobnog dana. Đokić ju je, kako nam je rekla, 3. januara namamio u svečanu salu crkve i tu je silovao. Pokušao je još dva puta, ali nije uspio. Jednom ga je omeo dječak koji je slučajno naišao, a drugi put je bio pijan, pa je ona uspjela da se odbrani", rečeno je te 2014. godine.

Đokić je osuđen na kaznu od pet godina, a po izlasku iz zatvora napustio je Srbiju i otišao u BiH, odakle i potiče.

Pročitajte i:

Fanatici Zadruge tvrde da je on otac djeteta Ane Korać: Isplivala intimna fotografija iz kreveta

STANIJA JE PROMIJENILA LIČNI OPIS: Pogledajte kako je izgledala prije 10 godina

Sindrom iznenadne smrti: Mlada albanska stjuardesa umrla pri slijetanju

Da li je ovo njeno najvatrenije izdanje do sada: Nataša Bekvalac stajlingom bacila publiku u trans

Edita Aradinović otkrila u kakvim je odnosima sa sestrom nakon tuče

Rada Manojlović o skandalu u Zvezdama Granda: Znam kako sam ja prošla

Kemal Malovčić oženio sina u tajnosti: Vjenčanje održano u Beču, pogledajte detalje

Mreže gore: Aleksandra i Vanja zapjevale u seksi izdanju

ELECTRA ELITE: Želim seks sa Duškom Tošićem, čula sam da ima veliki polni organ

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм