Službenici UIO BiH

Ukinut pritvor Jeleni Majstorović i Radenku Popoviću

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 15:29

Sud BiH ukinuo je pritvor Jeleni Majstorović i Radenku Popoviću, službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, i odredio mjere zabrane.

Oni su uhapšeni u okviru operativne akcije "Brend četiri", usmjerene na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela.

Iz Suda BiH je saopšteno da se ovim rješenjem ukida mjera pritvora Majstorovićevoj i Popoviću i određuju zabrane napuštanja boravišta, putovanja, preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti kao i sastajanja sa određenim licima.

Mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do nove odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera vršiće se svaka dva mjeseca.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH u roku od tri dana od prijema rješenja.

Detalji akcije "Brend 4"

Koristeći autoritet šefa, Jelena Majstorović je organizovala i rukovodila organizovanom kriminalnom grupom kojoj su pristupili osumnjičeni Stevo Savić, Radenko Popović i drugi.

Dodaje kako su Majstorovićeva i saučesnici krivična djela izvršili radeći kao službene osobe sa specijalnim ovlaštenjima u UIO BiH.

Osumnjičeni su krivična djela za koja se terete, odnosno udruživanja u grupu, te zloupotrebu službenog položaja izvršavali u službenim uniformama UIO BiH, te ucjenama i pritiscima pretresali fizička lica i radnje, a da pri tome nisu sačinjavali fotodokumentaciju.

Glavna meta kriminalne grupe kojom je rukovodila Majstorovićeva, prema navodima iz istrage bili su nakit i novac.

Pročitajte i:

Brajan isjekao Anu i bacio dijelove njenog tijela na tri deponije zbog 2,8 miliona dolara?

Muž policajke koja je imala odnos sa šestoricom kolega na radnom mjestu pokušava spasiti brak


Тагови: