Banja Luka

Da li će trotoar na Laušu nakon raskopavanja biti ponovo asfaltiran?

  • 09.08.2022. 18:59

Prije više od godinu dana, više se niko ni ne sjeća zašto, iskopan je kanal kroz banjalučko naselje Lauš. Gotovo čitavom dužinom Karađorđeve ulice, trotoar sa jedne strane je prokopan, a kasnije samo nasut šljunkom.

Građani su prvo očekivali da će trotoar biti vraćen u prvobitno stanje, pa su se nakon nekoliko mjeseci samo nadali da će se to dogoditi, a sada među njima više nema ni nade za to.

Nije ovo jedini problem u ovom gradskom naselju, ali je najočitiji. Izgleda da gradonačelnik i njegova svita ne zalaze u ovaj kraj, pošto dok su bili u opoziciji, već bi se na internetu pojavio video kako u rupu može stati noga, ili kako će kamenčić izletjeti ispod automobilske gume i pogoditi nečije dijete.

Nažalost, gradonačelnik je navikao da pravi performanse, a ruši sve ostalo. Tako je srušio terasu lokala, ukrasne obloge na pasareli i dozvolio da grad bude raskopan više od godinu dana, dok faktički nije uradio ništa.

Pa eto, prilikom narednog performansa, valjalo bi da ga vozač preveze preko Lauša, pa možda vidi stvarne probleme, a građani dobiju svoj trotoar. Koji su ranije i imali.

Тагови: