Nesposoban za suđenje

Tinejdžer haker ucjenjivao Rockstar zbog GTA 6

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2023. 14:36

Tinejdžer iz SAD-a optužen je za hakovanje i ucjenjivanje niza kompanija uključujući Uber, Nvidiju, i GTA 6 vlasnika Rokstara, ali neće biti suđen.

Sada 18-godišnji Arion Kurtaj, koji je imao 17 godina kada je kao dio hakerske grupe Lapsus$ iz tada nenajavljenog GTA 6 ukrao i objavio desetine podataka koji se odnose na izgled igrice i ono što igrače može očekivati.

Sudi mu se za 12 krivičnih djela, uključujući tri tačke ucjene, dvije tačke za prevaru i šest tačaka po Zakonu o zloupotrebi računara.

Tinejdžer je hakovao Rokstar i poslao poruku radnicima da će objaviti izvorni kod.

Drugi tinejdžer čije je ime i dalje nepoznato, optužen je za ucjenu i dvije tačke prevare, 

Rockstar Games predstavlja GTA 6

Rockstar Games predstavlja GTA 6

Rojters navodi da su tinejdžera "psihijatri procijenili kao nesposobnog za suđenje", a porota neće utvrditi da li je Kurtaj kriv, već će odlučiti da li je on počinio ili ne.

Kurtaj se ranije izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru i dva krivična djela po Zakonu o zloupotrebi računara, kao i za kršenje uslova kaucije.

Ogromno curenje materijala za razvoj u igri Grand Theft Auto 6 dogodilo se prošlog septembra, propuštajući 90+ snimaka ekrana i video snimaka.

U saopštenju objavljenom kada se kompanija vratila na posao, Rockstar je priznao da je pretrpio „upad u mrežu“ – hakovanje – iz kojeg su uzeti rani snimci razvoja GTA 6 i priznao da je „izuzetno razočaran“ onim što se dogodilo.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.