ATV VIDEO: I sin Vojina Mitrovića savjetuje Dodika

 • 02.02.2015. 21:12

Boris Tučić se vratio na staro radno mjesto. Zvanično od danas ponovo je šef kabineta Zeljke Cvijanović, a posao je dobio nedugo nakon sto je podnio ostavku u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine.

I dok se u Vladi odlučuju da vrate stare kadrove u Palatu Republike stižu manje zvučna, ali i te kako zanimljiva imena. Najinteresantije je ime Stefana Mitrovića, najviše zbog toga što je sin poslanika Vojina Mitrovića, a mlađi Mitrović zaposlen je kao savjetnik. U Palatu i to kao šef kabineta iz Zvornika stigao je i Danijel Dragičević, dosadašnji zamjenik načelnika opštine. Opozicija smatra da su nova imenovanja po kabinetima samo loša poruka svim obrazovanim a nezapsolenim kadrovima.

“Nažalost to su strašni pokazatelji koji šalju jednu ružnu poruku desetinama hiljada mladih ljudi u ovoj zemlji koji su možda stručniji, a mozda i nisu , ali sigurno nisu u mogućnosti da dobiju posao. I to prvo radno mjesto kao savjetnik predsjednika RS ili predsjednice Vlade Republike”, kaže Branislav Borenović iz PDP-a.

Opozicija nije propustila priliku da podsjeti da je Vojin Mitrović jedan od dvojice narodnih poslanika iz afere “papak”. Vojinu Mitroviću nista nije čudno to sto je njegov sin zaposlen u kabinetu predsjednika. Mogli su i ostali da pozovu obrazovane mlade ljude da im se nađu pri ruci, kaže Mitrović. Posao u kabinetu nema veze sa politikom, već sa referencama njegovog sina, uvjerava narodni posalnik.

“On je savjetnik predsjednika Dodika i ponovo ću ponoviti da je to bio zahtjev predsjenika Dodika, a ne moj. Imao je s njim nekoliko sastanaka i ideje je određene ispoljiio, rekao šta je i kako je završio. To je opredjeljenje gospodina Dodika da okupi mlade ljude i naprvi jedan mladi tim koji će povući Republiku u bolje sutra”, kaže Vojin Mitrović, poslanik u NS RS

Vojin Mitrović cijelu priču potkrepljuje činjenicom da se njigov sin vratio iz Londona u Republiku Srpku i da je neophodno njemu i sličnima dati šansu. Sta god bili razlozi zaspošljavanja, reference, politički dogovor ili nešto treće, novi rasporedi u kabinetima sigurno će biti česta tema.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.