Јутјуб

Аутомеханичар савјетује: Ако чујете овај звук одмах станите

 • Извор: Агенције
 • 25.03.2024. 08:03

Искусни аутомеханичар позвао је возаче да поправе своје кочнице што је прије могуће како би спријечили било какву даљњу штету или сигурносне проблеме.

Скоти Килмер тврди да је "прекасно" ако учесници у саобраћају примијете гласно стругање с предње или задње стране возила.

Овај звук сугерише да су кочионе плочице аутомобила потпуно истрошене, што значи да би се дискови могли озбиљно оштетити.

Аутомеханичар упозорава да учесници у саобраћају могу спријечити да њихов аутомобил дође у ову фазу редовним провјеравањем кочионих плочица што је чешће могуће.


Почиње изградња новог граничног прелаза између БиХ и Црне Горе

Почиње изградња новог граничног прелаза између БиХ и Црне Горе

Мали шкрипави звук могао би бити први знак проблема што значи да возачи могу ријешити проблеме прије него што дође до горих ситуација.

Како знати јесу ли кочнице истрошене?

У видеу на свом Јутјуб каналу, Скоти је рекао:

"Данас ћу вам показати како препознати јесу ли вам се кочнице истрошиле. Ваше кочионе плочице трењем стишћу један дио како би зауставиле аутомобил. На крају, трење истроши материјал плочица. Ако чујете шкрипање сваки пут кад притиснете кочницу, скините точак и провјерите. Ако материјал кочионих плочица постаје тањи од новчића, вријеме је да промијените плочице, а ако чујете шкрипање кад притиснете кочницу, прекасно је. Морали бисте купити нешто што уопште нисте морали. Али ако испуштају ужасне звукове, станите и одмах то поправите".


Шта се гради код Борчевог стадиона

Шта се гради код Борчевог стадиона

Према водећој страници за поређење поправки "Бук Мај Гараж", кочионе плочице и кочиони дискови неки су од најважнијих дијелова сваког аутомобила.

Ако пустите да се кочнице истроше, могло би довести до тога да возачи падну на тесту техничког прегледа, тако да се возачи морају побринути да поправе дијелове када се појаве проблеми.

Цијене могу драматично варирати у зависности од тога колико дијелова треба замијенити, пише "Експрес".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.