Američki proizvođač automobila

Ford ukida više od 1.000 radnih mjesta

 • Izvor: Agencije
 • 12.03.2023.10:28

Američki proizvođač automobila "Ford" planira ukinuti 1.100 radnih mjesta u fabrici u Valensiji, rekla je danas portparolka kompanije.

Američki proizvođač automobila "Ford" planira ukinuti 1.100 radnih mjesta u fabrici u Valensiji, rekla je danas portparolka kompanije.

Otkazi su sastavni deo najavljenih promjena u proizvodnji u Evropi, rekla je portparolka. U fabrici u Valensiji trenutno radi 5.800 radnika, piše Hina.

"Ford će konstruktivno sarađivati sa sindikalnim partnerima kako bi ublažio uticaj otkaza na zaposlene, njihove porodice i na lokalnu zajednicu", navela je porparolka. Kompanija je odlučila da u Valensiji više neće sastavljati monovolumen "Galaxy" i karavan "S-Max."

Prošle godine je "Ford" najavio da odlaže ulaganja u proizvodnju u Španiji zbog "revidiranih izgleda za Evropu", ali je potvrdio da bi do kraja decenije trebalo da počne proizvodnja električna vozila u španskoj fabrici.

Proizvodnja električnih vozila podrazumijevaće smanjenje broja radnih mjesta, rekao je "Ford" prilikom predstavljanja projekta.

Američka kompanija već je najavila da će ugasiti 2.300 radnih mjesta u Njemačkoj i 1.000 u Britaniji.

Od 2030. planiraju u EU prodavati samo električne automobile.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.