Planovi

Honda radi na električnom trkačkom motociklu

 • Izvor: Agencije
 • 15.12.2022.07:42

Honda je nedavno otkrila svoje planove trkačke divizije za predstojeću takmičarsku sezonu, uključujući motociklističke i automobilske trkačke serije.

Honda je takođe najavila svoju liniju za 2023. godinu, uključujući MotoGP, WSBK i WorldSSP.

Međutim, saopštenje je takođe otkrilo da japanska marka razvija električne trkačke motocikle.

Prema riječima direktora Honde i višeg izvršnog direktora Šinđija Aojame, kompanija sliedi novu misiju u sferi moto sporta.

"U međuvremenu, Honda ima još jednu kritičnu misiju u oblasti moto sporta."

"To je realizacija plana o karbonskoj neutralnosti. Honda je već sprovodila istraživanje i razvoj tehnologija na ovom polju, dok je proaktivno koristila oblast moto sporta.”

"Od sada pa nadalje, unapređivaćemo naše inicijative da takve tehnologije stavimo u praktičnu upotrebu u našim trkačkim aktivnostima.”

Štaviše, počevši od motocikala, istražićemo mogućnosti uvođenja elektrificiranih vozila u stvarne trke na kojima se takmičimo“, objasnio je on.

Šinđijev govor svakako stvara dodatno uzbuđenje oko Hondinog projekta električnog motocikla. Štaviše, električni trkački motocikl znači razvoj snažnog električnog motora koji bi se mogao primjeniti na buduću proizvodnju dvotočkaša na struju, prenosi "AutoBlog".

Tagovi:
 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.