ATV

Savjeti za one koji imaju ovaj problem

Kako se riješiti mirisa dima cigareta u automobilu?

 • 13.04.2023. 11:03

Najbolji prvi korak je otvaranje svih vrata i temeljito usisavanje svih površina u unutrašnjosti kabine vozila.

Miris dima cigareta, a mnogi bi ga nazvali i smradom, u automobilima može biti posebno iritantan, pogotovo ako ste nepušač, a kupili ste polovno vozilo u kojem se dimilo kao u indijanskom vigvamu. Taj je miris teško ukloniti iz automobila, ali možete pokušati i sigurno ćete ga redukovati.

Počnite s otvaranjem svih vrata i temeljitim usisavanjem svih površina u kabini vozila.

Najbolji automobili do 10.000 KM

Najbolji automobili do 10.000 KM

Jedna od metoda je prebrisati sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholnom sirću. Takođe, potrebno je dobro oprati prozore iznutra tekućinom za pranje.

Uzmete li miris za automobil i stavite li ga u kabinu nećete napraviti puno jer će se njegov miris samo pomiješati sa smradom cigareta.

Želite li biti temeljiti, promijenite filter kabine i dezinfikujte klima uređaj. Dobro provjetrite ventilaciju u automobilu – ostavite je uključenom na najvišoj brzini duvanja i uključenom klimom.

Probajte u sve tkanine u interijeru (sjedišta, tepisi…) automobila utrljati sodu bikarbonu (prije tretmana sve tkanine moraju biti suve). Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati pa opet usisivač u ruke i sve dobro usisajte. To bi trebalo ukloniti neugodan miris iz vozila, ali krajnji uspjeh nikad nije siguran. Sve zavisi od toga koliko dugo je bivši vlasnik pušio cigarete u vozilu.

Volkswagenov motor 1.9 SDI – za njega milion pređenih kilometara nije problem

Volkswagenov motor 1.9 SDI – za njega milion pređenih kilometara nije problem

Na kraju, probajte i s alkoholnim sirćem, zrnima kafe ili ugljem. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši) ili što duže možete. Oni na sebe vežu smrad cigareta i izvući će dio tog mirisa.

Izvor: HAK

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.