ATV

Prava revolucija

Koji je najbolji od pet veličanstvenih Ferrarija

 • Izvor: Agencije
 • 22.05.2023. 21:55

Koji je najbolji od pet veličanstvenih Ferrarija utvrđeno je zahvaljujući kolekcionaru Davidu Leeju, koji u vlasništvu ima sve navedene automobile.

Koji je najbolji utvrđeno je tako što je održana trka ubrzanja između njih. 

Vlasnik ovih pet automobila velikodušno je dao ključeve u ruke ekipi okupljenoj oko YouTube kanala preduzetnika Alejandra Salomona, koji su odlučili u praksi pokazati što znači riječ evolucija.

Uspon Ferrarija je počeo s modelom 288 GTO, koji se proizvodio od 1984. do 1987. godine s 2,8-litrenim V8 motorom koji daje 400 KS, dovoljno za ubrzanje od 0 do 200 km/h za 15 sekundi i maksimalnu brzinu od 304 km/h.

Ferrari F40 je izrađen kako bi obilježio 40 godina Ferrarija. Bio je to najbrži, najsnažniji i najskuplji automobil koji je kompanija proizvela u prošlom vijeku, a njegov će prepoznatljivi oblik zauvijek biti urezan u njihovo pamćenje, prenosi Autopress.

Ferrari F50 je dobio 4,7-litreni V12 atmosferac s kojim je lovio 100 km/h za 3,7 sekundi i mogao ubrzati sve do 325 km/h. Njegovo je mjesto 2002. godine zauzeo Ferrari Enzo, nazvan po osnivaču kompanije i pogonjen još većim V12 motorom (dostizao je maksimalnu brzinu od 355 km/h).

Prava revolucija je ipak aktualni Ferrari LaFerrari, hibridni superautomobil koji ukupnu snagu od 963 KS izvlači iz kombinacije V12 motora obima 6,3 litre i KERS sistema. Sposoban je dostići stotku za manje od 3 sekunde, a jednako mu je vremena potrebno da ubrza od 0 do 300 km/h koliko je modelu 288 GTO trebalo za ubrzanje od 0 do 200 km/h.

Tagovi:
 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.