Ogroman opoziv za njemačku marku

Mercedes mora da povuče u servise skoro 300.000 automobila

  • Izvor: Agencije
  • 13.05.2022.21:24

Još jedan ogroman opoziv za njemačku marku.

Opoziv se dešava, a gdje bi drugo nego u SAD. Vlasnici Mercedesovih vozila iz ML, GL i R serije koja su proizvedena od 2006. do 2012. godine obavješteni su da prestanu sa upotrebom automobila i da ih ne koriste sve dok Mercedesovi servisi ne izvrše detaljnu inspekciju četvorotočkaša.

Problem je u kočionom sistemu gdje bi zbog pojave korozije moglo doći do potpunog prestanka funkcionisanja kočnica. Germanski brend izvršiće provjeru svih 292.287 automobila koji su pogođeni opozivom. Ukoliko se na nekom vozilu ustanovi problem, on će biti rješen o trošku Mercedesa sa postavljanjem novih, adekvatnih dijelova.

Prema riječima američkih i Mercedesovih zvaničnika, do sada nije bilo saobraćajnih nesreća, kao ni povreda niti smrtnih ishoda koje su nastale kao rezultat propusta brenda sa znakom trokrake zvijezde.

Mercedes je istragu počeo još prošle godine, ali su tek u maju ove godine odlučili da izvrše opoziv jer vjeruju da postoji velika šansa za prestanak funkcionisanja kočnica, prenosi AutoRepublika.

Tagovi: