ATV

Potvrđeno

Mercedes šalje u penziju jedan od svojih najatraktivnijih modela

  • Izvor: Agencije
  • 09.05.2023. 19:52

Kada se prvi put pojavio na sajmu automobila u Ženevi 2004, predstavljao je pravu revoluciju na tržištu sportskih limuzina.

Pogađate, riječ je o Mercedesu CLS, koji je u međuvremenu dobacio do treće generacije, a uz to bio i šablon za manji CLA.

Ideju o kupe-limuzini kopirala je i konkurencija, pa su tako nastali Audijevi rivali (A5 i A7 Sportback), BMW-ove GranCoupe verzije, VW Passat CC i drugi. Bilo je to veliko dostignuće jer su u to vreme SUV modeli i krosoveri već krenuli u osvajanje svijeta.

Vijest o ukidanju Mercedesa CLS objavio je Car Expert, a potom je stvar potvrdio i The Drive, za koji su iz Mercedesa potvrdili:

"Uzimajući u obzir potencijal globalnog rasta, i kao dio našeg strateškog planiranja asortnimana proizvoda, odlučili smo da okončamo životni ciklus modela CLS 31. avgusta 2023. godine, paralelno sa prelaskom E klase na modelsku seriju 214."

Ukidanje CLS-a ne treba da čudi jer je trebalo da se desi ranije, već početkom ove godine. Međutim, mnogima će nedostajati ovaj model koji su samo rijetki mogli da priušte.

Svojim revolucionarnim dizajnom, CLS je donio najbolje iz oba svijeta, nudeći praktičnost limuzine, a zadržavajući bezvremensku eleganciju kupea, prenosi B92.

Pomijenimo i Mercedes AMG GT 4-Door, model koji je zasnovan upravo na ideji CLS-a, a pojavio se u ponudi tek 2018. godine. Pogađate, dani ovog modela su takođe odbrojani.

Osim toga, kao što je ranije poznato, E klasa Coupe i Cabrio biće povučeni i zamenjeni novim modelom CLE.

Mercedes GLC i GLC Coupe će doživjeti još jednu generaciju, a karavan modeli iz C, E i CLA klase uskoro bi, navodno, mogli biti penzionisani, izvijestio je ranije Car & Driver.

Tagovi: