Mighty Car Mods

"Napucani" Golf stao na crtu supersportskim modelima

  • Izvor: Agencije
  • 25.04.2022.09:54

Mighty Car Mods iz Australije odlučili su provjeriti može li se tuningom jedan prosječan sportski model prebaciti u kategoriju supersportskog.

Iako bi se u startu dalo zaključiti kako je Volkswagen Golf R prošao opsežne modifikacije, zamijenjena je tek nekolicina dijelova koja je omogućila povećanje snage sa standardnih 300 na 375 KS.

Nije čak ni značajnije olakšan, a obzirom da su svi elementi interijera i dalje unutra. Ali, rezultat koji je postiglo društvo iz Mighty Car Mods izaziva svaku pažnju, piše "Autopress.hr".

Testovi su pokazali da u idealnim vremenskim uslovima ovako tuniran Volkswagen Golf R do 100 km/h ubrzava za 2,97 sekundi, dok četvrt milje, odnosno 402 metra prelazi za 11,2 sekunde.

S obzirom da se sposobnosti najbolje mogu ocijeniti u direktnom okršaju Volkswagen Golf R u režiji Mighty Car Modsa odradio je trke s prilično sposobnim sportskim modelima kao što su: Audi RS3, Nissan GT-R, Audi R8 V10 Plus,

Pritom je dokazao da se može ravnopravno nositi i s gotovo dvostruko snažnijim automobilima. Kako Volkswagen Golf R sa 375 KS juri u praksi provjerite u videu.


Tagovi: