Nova električna era

Novi Mercedes: Električni kralj luksuza

  • Izvor: B92
  • 20.04.2022.08:53

Sa luksuznom limuzinom EQS i sportskom limuzinom EQE, Mercedes-Benz je ušao u novu, potpuno električnu eru i u višim tržišnim segmentima.

SUV nudi obilje prostora, udobnosti i povezanosti za do sedam putnika u svojoj avangardnoj, luksuznoj unutrašnjosti.

Zahvaljujući snažnim električnim motorima, 4MATIC pogonu na sva četiri točka i inteligentnom režimu vožnje OFFROAD, EQS SUV je takođe sposoban da se sa lakoćom nosi sa svakom vrstom terena.

Novi EQS SUV deli dugo međuosovinsko rastojanje (3210 milimetara) sa EQS limuzinom, ali je preko 20 centimetara viši.

Detaljne dimenzije: 5125/1959/1718 milimetara (dužina/širina/visina). Unutrašnje dimenzije imaju koristi od ovih izdašnih SUV dimenzija i od prednosti namjenskog dizajna prilagođenog električnoj platformi.

Drugi red sjedišta se standardno može električno podesiti.

U prtljažnik stanu do četiri torbe za golf. Treći red sjedišta sa dva dodatna zasebna sjedišta i širokim komfornim funkcijama za sve putnike dostupan je kao opcija.

EQS limuzina je aktuelni svjetski šampion u aerodinamici za serijske automobile. Njegov namjenski dizajn sa glatkim podvozjem i zatvorenim poklopcem hladnjaka bio je dobra polazna tačka za aerodinamičke mjere na EQS SUV-u. Optimizacija detalja protoka tipičnih za SUV dovela je do do sada jedinstvene kombinacije prostranosti i aerodinamičke efikasnosti.

Svi EQS SUV modeli imaju električni pogon (eATS) na zadnjoj osovini, a verzije sa 4MATIC-om takođe imaju eATS na prednjoj osovini.

U modelima 4MATIC, funkcija Torque Shift obezbjeđuje inteligentnu, kontinuirano promjenljivu raspodelu obrtnog momenta između zadnjeg i prednjeg elektromotora i na taj način korišćenje najefikasnijeg eATS-a u svakom trenutku.

Elektromotori na prednjoj i zadnjoj osovini su sinhroni motori sa trajnom pobudom (PSM). Prednosti ovog dizajna uključuju veliku gustinu snage, visoku efikasnost i konstantnost snage.


Tagovi: