Francuski brend

Otkriveno koje motore će imati Reno 4

  • Izvor: Agencije
  • 29.11.2022.11:54

Reno je pokrenuo ambicioznu električnu ofanzivu. Posvećenost "održivoj“ mobilnosti će omogućiti povratak u život nekih od najpoznatijih modela francuskog brenda. Stoga će se i Reno 4 vratiti na tržište. Međutim, u svom povratku u prodajne salone, model koji je dio Renoove istorije doživjeće potpunu transformaciju.

Prošlog oktobra, u okviru Salona automobila u Parizu 2022, javnosti je predstavljen novi Reno 4EVER Trophy, konceptualni model koji postavlja temelje za novi Reno 4 E-Tech. Odavno se zna da će Reno 4 postati električni SUV. Zadržaće određene veze i tačke spoja sa klasičnim 4L.

Podržan platformom CMF-EV, imaće veoma blisku tehničku vezu sa dugo očekivanim električnim Renoom 5. Budući asortiman R4 E-Tech će se sastojati od različitih motora. Pokreće ga novi elektromotor "e-PT 100“, proizveden na francuskoj teritoriji, tačnije u Kleonu, i koji će biti dostupan u dva nivoa snage: 92 kW (125 KS) i 110 kW (150 KS).

"Srce“ vozila biće litijum-jonska baterija čiji će proces sklapanja Envision obaviti u nekadašnjem pogonu grupe Reno u Dueju (Francuska). Biće dostupne dvije veličine baterija. Osnovni 42 kWh i veći koji će dostići 52 kWh. Baterija većeg kapaciteta će omogućiti da se deklariše domet od oko 420 kilometara.

Takođe će imati tehnologiju V2G, koja će omogućiti da se dio energije uskladištene u bateriji ubaci u električnu mrežu i na taj način podržava električni sistem kuće.

Lansiranje novog električnog Renoa 4 održaće se najranije u proljeće 2025. godine. Proces serijske proizvodnje odvijaće se u Renoovim pogonima u Maubeugeu (Francuska). Aktuelne informacije govore da će početna cijena na francuskom tržištu biti oko 30.000 evra. Biće pozicioniran na sličnom nivou kao i hibridne varijante (HEV i PHEV) Renoa Kaptura.

(AutoRepublika)

Tagovi: