ATV

Prema najnovijem izvještaju

Ovo je marka automobila s najviše kvarova!

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 13.07.2023. 15:09

Organizacija potrošača i korisnika (OCU) svake godine objavljuje izvještaj u kojem otkriva marke s najpouzdanijim i najmanje pouzdanim automobilima na tržištu. Na bazi ovih podataka možemo otkriti koja je do sada najnepouzdanija marka automobila i s najviše kvarova u Evropi.

Kako navodi "Jutarnji", izvještaj se bazira na istraživanju 52.430 vozača u pet evropskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na ljestvici pouzdanosti iz godine u godinu.

Mercedes u problemima: Povlače veliki broj automobila zbog kvara

Mercedes u problemima: Povlače veliki broj automobila zbog kvara

Studija OCU otkriva da Lexus (95 bodova), Subaru (93 boda) i Toyota (91 bod) zauzimaju prva tri mjesta na listi najpouzdanijih marki, a slijede ih Mitsubishi (4.), Kia (5.), Suzuki (6.), Hyundai (7.), Honda (8.) i Mazda (9.).

Time su, naravno, na drugom mjestu evropski proizvođači, čija je najpouzdanija marka, prema ovom izvještaju, Seat koji zauzima 10. poziciju. Bodovno izjednačena je Dacia, a slijede Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini, koji zaokružuju top 20.

Automehaničar objasnio: Zašto se automobili iznenada zapale, na ovo obratite pažnju

Automehaničar objasnio: Zašto se automobili iznenada zapale, na ovo obratite pažnju

Na drugom kraju liste, na zadnjih šest pozicija s ocjenom jednakom ili manjom od 68 bodova, nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo. Konačno, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Evropi, prema izvještaju koje je objavio OCU, jeste Tesla, sa samo 60 bodova od ukupno 100.

Prema izvještaju OCU-a, najčešći kvarovi koje su automobili imali u 2022. su električni kvarovi (17 odsto), kočioni sistem (13 odsto), elektronika (8 odsto), upravljanje i amortizacija (7 odsto), motor (8 odsto) i klima uređaj (6 odsto).

Šta se dogodi kada potegnete električnu ručnu kočnicu u vožnji

Šta se dogodi kada potegnete električnu ručnu kočnicu u vožnji

Konačno, prema OCU-u, benzinski hibridi su automobili koji se najmanje kvare. U ovu kategoriju je uključeno do 10 modela koji prelaze 95 bodova pouzdanosti. Među svima njima se ističu Lexus IS iz 2013., Toyota Corolla iz 2018. i Toyota RAV4 iz 2013.-2018.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм