Njihov najvažniji model

Porsche priprema redizajn modela Taycan

  • Izvor: Agencije
  • 01.11.2022.13:03

Porsche se već suočava sa prvim ozbiljnijim fejsliftingom jednog od svojih najvažnijih modela, električne kupe limuzine koja je osvojila hiljade kupaca širom svijeta svojim visokim performansama. Porsche Taycan je danas prava referenca u asortimanu, daleko ispred Panamere, pa čak i samog 911.

Uprkos činjenici da je njegov prepoznatljiv dizajn jedan od ključeva koji osvajaju kupce, a sa širokim spektrom električnih automobila koji dostižu luksuzni segment, njemačka firma nije mogla da propusti priliku da nastavi da bude lider u svojoj kategoriji. Iz tog razloga, već su se pojavili prvi prototipovi restilizovanog Porschea Taycana za modelnu godinu 2024., sa vrlo jednostavnom kamuflažom, skrivajući neke diskretne, ali precizne novine koje očekujemo u ovoj rekreaciji.

Njemačka firma je kamuflirala prednji branik, čije će linije biti modernizovane, dajući veću veličinu rešetki koja zauzima donji dio. Noviteti, koji će doći u Taycan, Taycan Cross Turismo i Sport Turismo, predstaviće neke nove blago modifikovane farove, u ravni sa kupolom prednjih krila gdje su smješteni. Pored toga, oni će izgubiti lažni očnjak koji prolazi vertikalno kroz krajeve branika.

Njemački brend je takođe integrisao neke nove linije koje počinju od farova, protežući se do stubova vetrobranskog stakla, koje su veoma diskretni. Pozadi, Porsche će takođe prilagoditi moderne farove i branik, kao i unutrašnjost, gdje će ponuditi podešavanja multifunkcionalnog volana, kao i tri digitalna ekrana.

Međutim, ono što je zaista zanimljivo je ispod karoserije. Asortiman Porschea Taycana Facelift, koji će debitovati krajem sljedeće godine kao model za 2024. godinu, imaće sportskiju postavku šasije, iako nećemo j veća poboljšanja u pogledu snage motora. Porsche će uključiti novi upravljački softver koji će malo povećati brzinu punjenja baterija i prenosa energije do elektromotora, dodatno povećavajući efikasnost i autonomiju.

(AutoRepublika)

Tagovi: