Vijetnam

Proizvođač automobila daje novac ako se vozilo pokvari

  • Извор: Кликс
  • 01.08.2023. 10:36

Kako bi osigurao zadovoljstvo kupaca, vijetnamski proizvođač automobila VinFast nudi novčane podsticaje vlasnicima koji imaju problema s vozilom.

Riječ je o relativno mladoj kompaniji električnih automobila koja brzo širi svoju mrežu i koja je nedavno uvela kompenzacioni program za kupce u SAD i Kanadi, prenosi "CarBuzz".

Prema novom pravilniku, korisnici će dobiti naknadu na temelju vrste problema na koji su naišli. Manje neugodnosti na novom modelu VF 8, jedinom koji se trenutno nudi u SAD, biće stimulisane sa 100 dolara, dok će problemi koji onemoguće vožnju automobila rezultirati kompenzacijom od 300 dolara.

Osim toga, ako popravci traju duže od tri dana, vlasnici će dobiti 100 dolara za svaki dodatni dan dok njihov automobil ostaje u servisu.


Putujete u inostranstvo: Zbog ovih 7 stvari vas mogu vratiti sa granice

Putujete u inostranstvo: Zbog ovih 7 stvari vas mogu vratiti sa granice

VinFastov program kompenzacije započeo je 15. juna u SAD i Kanadi i nastaviće se na neodređeno vrijeme.

Kupci mogu dobiti naknadu za više problema odjednom, a firma će procijeniti probleme tokom dijagnostike vozila.

Pojedinosti za druga tržišta još se čekaju, a nije precizirano hoće li kupci dobiti vaučere za usluge ili će biti isplaćeni u gotovini.

S cijenom od 46.000 dolara, VF 8 je crossover srednje veličine sličan Tesli Modelu Y. Ima osnovnu varijantu s dva motora od 349 konjskih snaga i procijenjeni domet od 420 kilometara sa svojom baterijom od 87,7 kWh. Dodajmo i da ovo vijetnamsko električno vozilo dolazi s 10-godišnjom garancijom.

Hoće li se ovaj VinFastov program proširiti i na ostala tržišta i hoće li ga prigrliti i ostali proizvođači kako bi privukli kupce ostaje za vidjeti.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: