Švedska marka

Volvo podržava Fordov apel za ukidanje SUS motora u Evropi

  • 18.05.2022.11:53

​I švedska marka traži od EU da se odrekne termičkih agregata 2035. godine i dozvoli promet samo električnih vozila.

Živimo u turbulentna vremena, te su i automobilski brendovi dozvolili sebi luksuz da se bave ovakvim stvarima. Juče smo prenijeli vijest da je Ford tražio od EU da 2035. godine u potpunosti zaustavi prodaju novih SUS automobila, i da na tržištu opstanu samo EV modeli.

Sada stiže vijest i da je Volvo podržao Ford u ovoj akciji. "Elektrifikacija je konopac za spašavanje automobilske industrije ovo je nepovratan proces i jedini način za dalji napredak", navode čelnici skandinavskog proizvođača.

Volvo trenutno u svom portfoliju ima samo dva potpuno električna vozila - XC40 i C40. No, to neće ostati još dugo tako, jer kao što se da vidjeti iz priložene izjave, Šveđani imaju ogromne ambicije na EV polju. Već ove godine žele da električni automobili čine 10% od ukupnog broja prodatih četvorotočkaša sa znakom Volvoa.

Ova marka planira da do 2030. godine postane EV brend, što znači da će se u međuvremenu u potpunosti odreći motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. U ovoj metamorfozi, kao jedan od ključnih automobila nameće se budući SUV iz B segmenta, iz serije "20", koji bi Volvo trebalo da predstavi u narednih nekoliko godina,piše AutoRepublika.

Tagovi: