Brčko: Nakon krize na političkoj sceni, vlast obećava infrastrukturne projekte

 • 08.01.2018. 20:40

Krize vlasti obilježile su prošlu godinu na političkom nebu Distrikta, a ove bi energija trebalo da se usmjeri u infrastrukturne projekte. Barem tako obećavaju vlasti.

Doduše, nije da se nije baš ništa radilo ni 2017.godine, ali ove će sve dobiti pravi zamah, uvjerava gradonačelnik. Barem kad je o infrastrukturi riječ.

"Radićemo i te kružne tokove i dvoranu sportsku sa bazenima otvorenim i zatvorenim, radiće se rekonstrukcija ili proširenje Bulevara mira. Na privrednom planu mi smo čišćenjem lokacije Izbora učinili dostupnim jednu veoma atraktivnu lokaciju možda za neku buduću poslovnu inicijativu. Imamo ponuđače za kupovinu Interpeleta", rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta

Valjalo bi se da se politička prepucavanja i razmirice ostave po strani. Pogotovo ako se uzme u obzir da je Distrikt na privremenom finansiranju do marta, jer dogovora oko budžeta nije bilo. U lokalnoj Skupštini uvjereni su da ne bi trebalo da zapinje na drugim poljima.

"Izmjene postojeće dokumentacije za stadion. To su važniji infrastrukturni projekti koji se tiču samog grada. Dalje, biznis forum je dao neke već konkretne rezultate. Ima dobrih značajnih najava za investiranje u Brčko", navodi Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

"Šta da očekujemo mi građani kad oni u čijim su rukama svi konci ne mogu jedni s drugima", pitaju Brčaci. Čuli su planove gradonačelnika i predsjednika Skupštine i samo odmahuju glavom. Nekima su sve što su čuli od njih predizborna obećanja, drugi kažu da im treba dati šansu. Ima i onih koji su vlastima poslali svoje liste prioriteta.

Brčaci dodaju i da su strpljivi pa im neće biti problem sačekati da vide šta će od obećanog vlasti ispuniti. Dodaju da samo ne bude "obećanje – ludom radovanje".

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.