Putevi neočišćeni

Donja Kola neprohodna zbog snijega na putevima

  • Извор: Агенције
  • 21.01.2023. 12:17

Banjaluka se jutros probudila pod snježnim pokrivačem, a na samo 6 kilometara od centra grada u Donjim Kolima putevi su neočišćeni.

Dok užim centrom grada grnovi redovno prolaze, mještani Donjih Kola osim što su u nemogućnosti da voze, ne dobijaju čak ni informacije kada će se situacija riješiti, piše portal Banjalučke priče.

“Udaljeni smo samo koji kilometar od centra, na telefon nam se niko ne javlja, očito da ih je iznenadio snijeg u januaru”, kaže predsjednik MZ Donja Kola Srđan Ćutković.

Iz ovog naselja kažu da su ogorčeni jer kada su Donja Kola u pitanju u bilo koje doba godine, nadležni ne reaguju na njihove probleme.

“Redovne linije gradskog prevoza zbog snijega na putu ne mogu da saobraćaju, ljudi kasne na posao”, kaže jedan od mještana Donjih Kola.

Dodaju takođe da se ni iz firme “Građenje Đurić” ne javljaju, glavni put Bukvalek - Donja Kola pokriven je snijegom koji se skoro pa i ne vidi.

“Grad je opet zakazao, od vode do snijega, na nas niko ne reaguje”, dodaje Ćutković.

Iz Gradske uprave Banjaluka, sa druge strane, kažu da su ekipe zimske službe na terenu i intervenišu kako na gradskom, tako i na seoskom području. Međutim, fotografije iznad teksta to demantuju.


(Foto: Banjalučke priče)