Vršani

Bijeljina: Otvoren pogon fabrike za preradu mesa

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2022. 14:45

Otvaranje novog pogona nastavak je ranije zacrtanih ciljeva porodice Rosić. Da stvore kompaniju koja će biti lider po proizvodnji i preradi mesa u Republici Srpskoj i regionu, ali da se za njih čuje i u svijetu.

"Naš cilj je da zadovoljimo domaće potrebe. Naravno ako se ukaže prilika i o izvozu. Ovdje je isklkučivo prerada svježeg mesa, kako pilećeg tako svinjskog i junećeg. Trenutno smo u fazi sertificiranja crvenog mesa za EU, imali smo evropsku komisiju i očekujemo rezultate", rekao je Đorđe Rosić, vlasnik "ZP komerca", Vršani.

Proizvodnja hrane je u fokusu Vlade Republike Srpske, kaže premijer Srpske Radovan Višković.

Posebno u ovom neizvjesnom vremenu.

"Porodična kompanija, ljudi se posvetili ovom poslu, i zaista imaju podršku svih institucija RS i imaće u narednom periodu.Ne treba napominjati da smo mi pomagali i mi pomažemo i poljoprivredne proizvođače i prerađivače", rekao je Višković.

Najveće zadovoljstvo je vidjeti da će ovaj porodični biznis nastaviti da radi i sin vlasnika. To je njihovo istinsko bogatstvo, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

"Oni su uspjeli da od uzgoja stoke, prerade i konačnih finalnih proizvoda, naprave čitav lanac ja mislim da je to najozbiljnije što imamo i najozbiljnije što gledamo. U tome svemu, nesumnjivo je potrebno da vlasti na bilo kom nivou budu u funkciji ovakvih razvojnih potencijala", istakao je Dodik.

Pomoć vlasti na svim nivoima nije izostajala. Na tu pomoć mogu da računaju i dalje.

"Mislim da je ZP komerc ocijenjen od inostranih partnera kao jedna od vodećih kompanija ne samo u RS nego i u BiH i regionu. Raduje me opredjeljenje investitora , porodice Rosić da investira u RS", kaže Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

"ZP komerc je postao integrator stočarske proizvodnje ne samo ovdje u okviru RS, BiH nego i širom granica naše države", ističe Zoran Maletić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

ZP Komerc novim proizvodnim pogonom zaposliće novih 20 radnika. Novootvorena prerada sa klaonicom izgrađenom prije 4 godine prostire se na  10 000 metara kvadratnih, a za njenu izgradnju je uloženo 6 miliona KM.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.