Član Glavnog odbora SNSD-a

Mazalica: Miladin Stanić je primjer tajkunske privatizacije i privrednog kriminala

  • Izvor: Srna
  • 22.09.2022.13:30

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Mazalica istakao je da nema tog Sterije ni Nušića, a bogami ni Molijera, koji bi opisao smješniju situaciju od one u kojoj Miladin Stanić, za račun Mirka Šarovića, na temu korupcije, izjavljuje nešto protiv Željke Cvijanović.

"S jedne strane, ne postoji bolji primjer ratnog profiterstva, tajkunske privatizacije i privrednog kriminala od Miladina Stanića, koji je u tome kao ogledalo SDS-a prekucao igricu. S druge strane, ne postoji bolji hibrid kriminala, korupcije i podaničkog odnosa prema Sarajevu, od Mirka Šarovića, koji je za tri godine svog predsjedničkog mandata pomilovao 240 kriminalaca, najviše u istoriji Republike Srpske, stekao brojne nekretnine, ali i podršku kriminalnog miljea", istakao je Mazalica za Srnu.

On je ocijenio da je zato Stanić prinuđen da vodi izdajničku politiku i dodvorava se političkom Sarajevu koje kontroliše pravosuđe u BiH.

"Miladin Stanić izgleda zaboravlja kako je uzimao novac od srpske dijaspore u ratu i kako je privatizovao 'Mlinpek' u Prnjavoru. Zaboravni Stanić sada drži predavanja Željki Cvijanović, kojoj se ne može naći niti jedna mrlja u karijeri, koja se ne spominje ni u jednoj privatizaciji, koja nema svojih firmi i koja je pomilovala najmanje osuđenika u istoriji Republike Srpske", naglasio je Mazalica.

Za razliku od Stanića, dodao je Mazalica, narod nije tako zaboravan kao što misle i "uzalud se nadaju i on i drugi politički lešinari iz opozicije, što će jasno i pokazati na izborima 2. oktobra".