SNSD Bijeljina

Mitrović: Ubijeđen sam da će Semberija dati podršku Dodiku i Cvijanovićevoj

  • Izvor: Srna
  • 02.09.2022.13:53

Gradski odbor SNSD-a Bijeljina je lijepljenjem prvog plakata u centru grada ozvaničio početak kampanje za opšte izbore na kojima, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, očekuje ubjedljivu pobjedu za Republiku Srpsku, Milorada Dodika za predsjednika Srpske i Željku Cvijanović za člana Predsjedništva, poručio je nosilac izborne liste za Narodnu skupštinu Vojin Mitrović.

"Ubijeđen sam i to će se na izborima potvrditi da je Semberija i Bijeljina sigurna i da će dati podršku Dodiku i Cvijanovićevoj, prije svega, jer narod Semberije zna šta su oni i Vlada Republike Srpske uradili prethodnih 16 godina, zna i šta se radi, auto-putevi, bolnice, zaobolaznice. Građani Semberije to znaju da cijene", rekao je Mitrović novinarima.

On je naveo da će nakon uvjerljive pobjede 2. oktobra sa Dodikom na čelu Republike Srpske, Cvijanovićevom u Predsjedništvu i novom vladom biti nastavljeni svi veliki projekti, prije svega infrastrukturni, izgradnja energetskih objekata i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Kandidat SNSD-a za parlament BiH Danijela Đukin izjavila je da za ovu stranku danas nije početak pobjedničke kampanje, nego kontinuitet saradnje sa građanima, navodeći da će to rezultirati veličanstvenom pobjedom Dodika za predsjednika Srpske i Cvijanovićeve kao budućeg člana Predsjedništva BiH.

Ona je istakla da će SNSD ubjedljivo pobijediti i sa listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

"Biće to još jedna u nizu pobjeda naših pojedinačnih kandidata, kao i kandidata sa lista, jer je to jedina garancija da ćemo moći sačuvati našu Republiku Srpsku i razvijati je da bude politički i ekonomski još jača, što je želja svakog našeg stanovika, jer volimo Srpsku", poručila je Đukinova.

Kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić rekao je da apsolutno nema sumnje u izbornu pobjedu 2. oktobra.

"To je i naša obaveza, svjesni istorijskog momenta u kome živimo, da je bitno da izaberemo Dodika i Cvijanovićevu jer samo oni u ovom momentu mogu da sačuvaju Republiku Srpsku", ocijenio je Ristić.

On je rekao da su izbori 2. oktobra za Republiku Srpsku i protiv Republike Srpske.

"Vjerujem da će građani prepoznati pravu energiju i vrijednosti, jer želimo da Bijeljina napreduje, da Republika Srpska napreduje i da bude još bolja i uspješnija u svemu", zaključio je Ristić.

Bijeljina ima više od 110.000 birača, a za opšte izbore prijavljena su 63 politička subjekta - 37 stranaka, devet koalicija i 17 nezavisnih kandidata.