ATV

Krajišnik: Javni dug RS nije prevelik

  • 10.08.2017. 09:14

Prvi zadatak Fiskalnog savjeta Republike Srpske je detaljna analiza javnog duga i budžetskog deficita Srpske, rekao je predsjednik ovog savjeta Milenko Krajišnik.

Krajišnik je naveo da će svi budžetski korisnici, koji imaju neizmirene obaveze, morati da sačine dugoročni plan vraćanja dugova, te da javni dug Srpske, koji je ispod 60 odsto bruto domaćeg proizvoda, nije prevelik, ali da je za razmatranje pitanje njegove ročnosti i dospjelosti.

"Ovo je godina u kojoj za otplatu dospijeva visok iznos duga što pravi izvjesne teškoće budžetu u pogledu likvidnosti", rekao je Krajišnik za "Glas Srpske".

On je naglasio da će prioritet u radu biti sprovođenje efikasne ekonomske politike i povećanje efikasnosti javnog sektora.

"Glavni izazov Republike Srpske jeste povećanje stope ekonomskog rasta koji bi za posljedicu imao povećanje zaposlenosti i rast plata. Važna je i struktura javne potrošnje i namjena upotrebe javnih sredstava", dodao je Krajišnik.

On je napomenuo da odluka o izboru Fiskalnog savjeta na snagu stupa sutra i da ovaj savjet mora biti nezavisno tijelo, jer je tako propisano zakonom.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм