Velikan srpske glume

Božović izveo monodramu u Doboju: U Srpsku rado dolazim

  • Izvor: ATV
  • 20.11.2023. 08:58

Velikan srpske glume Petar Božović monodramom po tekstu Matije Bećkovića ''Ćeraćemo se još'' predstavio se dobojskoj publici.

Tražila se stolica više za druženje sa glumačkom legendom. Uloge, kaže, nikada nije sanjao, ni o njima razmišljao ali otkriva kako se snalazi u ovoj formi i kada je sam na bini.

''Možete uvijek da se izvadite, pogotovo što ima ovih kojima zvone telefoni, koji imaju neke potrebe pa izađu. Ja obično zamolim da svi ugase telefone. Jedanput mi se desilo, kad sam zamolio sve druge, u sred predstave meni je zvonio telefon. Šta sad da radiš? Ja sam rekao 'ma ne u Bugarsku, Marlboro je tamo', publika se smijala. Morate iskoristiti te stvare, u monodrami je lakše“, rekao je Božović.

U Srpsku, kaže, rado dolazi. Za nju ga, objašnjava Božović, vežu uspomene, kumstva, kao i nova prijateljstva. Tako je nedavno boravio i u Derventi.

„Imam vjenčanog kuma Milomira Šakića iz Banjaluke i ljetos sam čak bio i u Derventi, poslije nekoliko godina. Jedan sveštenik, Dalibor, godinama me zove, a ja ne mogu da dođem nikako do Dervente. Derventu pamtim kao neku streljanu, poslije rata je bilo – prosto čovjek da okrene pogled. Ali ljetos sam bio na jednom vjenčanju mog kuma, iskoristio sam to i došao sam u Derventu. Bio sam zaista oduševljen kako izgleda sad taj grad i kako je obnovljen“, rekao je Božović.

Gostovanje u Doboju poklopilo se sa odlaskom Žarka Lauševića. U žalosti zbog gubitka drage osobe nije mogao da se ne prisjeti njihovih zajedničkih uloga.

„On mi je jedan od najdražih ljudi, koji je počeo kao moj sin, a opet je u posljednjem filmu koji smo igrali bio moj sin. Znate kad gubite najrođenije kako to izgleda. Ali je to, valjda, dio života“, rekao je slavni glumac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.