Cvijanović: Očuvanje kulturnog blaga i tradicije - zajednički cilj svih nas

  • 24.09.2020. 10:17

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Narodnom pozorištu Republike Srpske i Muzeju Republike Srpske veliki jubilej - 90 godina postojanja.

- Zadovoljna sam što smo posljednjih godina, kako se popravljala i finansijcka situacija, uspijevali da više izlazimo u susret potrebama institucija kulture, ali na tom planu treba još mnogo raditi - istakla je predsjednica Srpske.

View this post on Instagram

Narodnom pozorištu Republike Srpske i Muzeju Republike Srpske čestitam veliki jubilej - 90 godina postojanja. Zadovoljna sam što smo posljednjih godina, kako se popravljala i finansijcka situacija, uspijevali da više izlazimo u susret potrebama institucija kulture, ali na tom planu treba još mnogo raditi. Zahvalnost za mnoge uspjehe, koji su u teškim vremenima ostvareni u oblasti kulture i umjetnosti, dugujemo isključivo našim umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture, i to treba javno reći i zahvaliti im, ne samo na njihovom talentu i uloženom trudu, već i na njihovoj istrajnosti i odluci da ne odustanu ni od svog poziva, ni od kulture. Moramo to cijeniti više nego što inače činimo, jer očuvanje kulturnog blaga, tradicije i naših ustanova u oblasti kulture mora biti zajednički cilj svih nas – i institucija i građana.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on

Cvijanović je zahvalila umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture.

- Zahvalnost za mnoge uspjehe, koji su u teškim vremenima ostvareni u oblasti kulture i umjetnosti, dugujemo isključivo našim umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture, i to treba javno reći i zahvaliti im, ne samo na njihovom talentu i uloženom trudu, već i na njihovoj istrajnosti i odluci da ne odustanu ni od svog poziva, ni od kulture.  Moramo to cijeniti više nego što  inače činimo, jer očuvanje kulturnog blaga, tradicije i naših ustanova u oblasti kulture mora biti zajednički cilj svih nas – i institucija i građana - naglasila je predsjednica Srpske.

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.