Zanimljiv start sezone

Desimir Denić izložio "Prostore" u Prijedoru

  • 08.02.2020. 15:08

Ovogodišnja izložbena sezona u Galeriji "Sreten Stojanović" u Prijedoru otvorena je sinoć izložbom "Prostori" autora Desimira Denića.

Riječ je o redovnom profesoru na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beogradu, koji je bio mentor prošlogodišnjeg 13. Festivala crteža i muzike, čija je tema bila tehnika vitraž.

"Ovdje se predstavljam svojim umjetničkim radovima prostora. U ovom slučaju imamo prostor koji je vezan za enterijer, ali i unutrašnjost tijela, a drugi su primjenjeno slikarstvo u tehnikama vitraža, mozaika i grafita. Sve izloženo izvedeno je negdje na prostoru bivše Jugoslavije", naveo je Denić.

On je dodao da izloženi panoi nisu nikakva fotomontaža već postoje u realnom prostoru, a da je takva izložba pri put organizovana sa ove strane Drine.

Direktor galerije Tihomir Ilijašević istakao je, otvarajući izložbu, da je ona organizovana u okviru ciklusa predstavljanja profesora s akademija umjetnosti, te da ujedno predstavlja nastavak višegodišnje saradnje sa ovom visokoškolskom ustanovom iz Beograda.

"Mi smo prošle godine sa ove akademije dobili veliku povelju u reljefu povodom 75 godina njihovog rada, a na osnovu dugogodišnje saradnje. Stvarno smo ponosni na tu nagradu", rekao je Ilijašević.

Izložba Desimira Denića, koju čini 50-ak panoa sa radovima nastalim tokom 30 godina njegovog umjetničkog rada, biće u prijedorskoj galeriji otvorena do 7. marta.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.