Od 1961.

Dodjela Oskara prvi put bez crvenog tepiha

  • Izvor: B92
  • 12.03.2023. 06:05

Prvi put od 1961. godine tepih na dodjeli Oskara neće biti crven. Kako prenose strani mediji, u srijedu su ispred Dolby Teatra u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele Oskara razmotali tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Oskara Džimi Kimel razgovarao sa novinarima.

"Mislim da odluka da umjesto crvenog tepiha stavimo tepih boje šampanjca pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi", našalio se Kimel.

Odluku o promjeni boje donijeli su kreativni konsultanti Lisa Loe, dugogodišnja saradnica Voga, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u Njujorku. Ove godine će tepih biti djelimično prekriven kako bi zaštitio zvijezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oskara datira iz 1961. godine, kada je 33. dodjela održana u Santa Monica Civic Auditoriumu, ali šira javnost crveni tepih u punom sjaju na televiziji nije vidjela sve do 1966. godine, kada je dodjela Oskara prvi put emitovana u boji.

Podsjećamo, ovogodišnja dodjela Oskara počinje u ponedjeljak u dva sata ujutro prema evropskom vremenu, odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.