Godinu dana od objave oglas

Kuća u kojoj je rođen Hari Poter i dalje na prodaju

  • 24.09.2018. 08:40

Kuća iz 14. vijeka u engleskom mjestu Lavenham u okrugu Safok gdje je navodno rođen slavni čarobnjak Hari Poter iz knjiga Džoan Rouling i dalje je na prodaju godinu dana od kada je objavljen oglas.

To staro zdanje opisano je u knjizi "Hari Poter i Relikvije smrti: Prvi dio" kao mjesto gdje je Lord Voldemor ubio roditelje čarobnjaka, prenijela je britanska televizijska mreža BBC na svom sajtu.

Kuća je na prodaju od prošle godine s cijenom od skoro milion funti.

Agent za nekretnine rekao je da kuća još nije našla pravog kupca.

Jedna od najočuvanijih srednjovjekovnih kuća u tom dijelu zemlje, pojavljuje se i u filmovima o Hariju Poteru.

Zdanje je nekada pripadalo porodici De Ver koja je u Srednjem vijeku bila druga najbogatija porodica u Engleskoj poslije kralja.

Kuća je zadržala karakteristike tog perioda, kao što su drvene konstrukcije, kamin, zidne slike i spiralno stepenište sa rukom uklesanim ukrasima na ciglama.

Knjige o Hariju Poteru doživjele su planetarni uspjeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom svijeta. Ekranizacija romana doživjela je takođe rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.