Prijedorski bioskop "Kozara"

Najgledaniji film "Južni vetar"

  • 08.01.2019. 14:52

Od stotinjak filmova koji su se tokom 2018. godine našli na repertoaru prijedorskog bioskopa "Kozara", najgledaniji je, sa 3.500 posjetilaca, bio film "Južni vetar".

U vrhu gledanosti bila su i filmska ostvarenja "Pedeset nijansi-oslobođeni", sa 1.700 i animirani film "Pčelica Maja" sa 1.500 gledalaca. 

Iz prijedorske ustanove "Centar za prikazivanje filmova" saopšteno je da je u ovom bioskopu u 2018. godini prikazano više od 100 filmova u oko 750 projekcija, koje je pogledalo oko 25 hiljada ljubitelja sedme umjetnosti. 

Direktor ove ustanove Anita Hodžić navela je da je više od dvije hiljade učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola sa svojim učiteljima, nastavnicima i profesorima, po promotivnoj cijeni ulaznica, pogledalo filmove prilagođene njihovom uzrastu u dnevnim terminima koje škole same odaberu. 

"Tokom 2018. godine organizovano je nekoliko filmskih revija (animiranog, domaćeg i njemačkog filma), kao i izbor najboljih filmova sa `Viva` i `Sarajevo film festivala`. Već po tradiciji, ova ustanova je uzela učešće i u manifestaciji `Kulturno ljeto`", dodala je Hodžićeva. 

Ona je podsjetila da je i u "Ljetnoj bašti" protekle godine organizovan veliki broj manifestacija od kojih za neke postoji namjera da prerastu u tradiciju: koncerti, večeri folklora, dječiji maskenbal, klizalište.  

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program