Ugljevik

Najstariji glumci amaterskog pozorišta izveli "Pokondirenu tikvu"

  • 28.12.2019. 16:08

Najstarija grupa studija glume "Proscenijum" izvela je predstavu "Pokondirena tikva", u režiji Mihaila Maksimovića, pred punom salom Centra za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku.

Maksimović je rekao da je ugljevička publika sinoć prvi put imala priliku da vidi zrele ljude u amaterskom pozorištu, jer mnogi glumci imaju više od 50 godina.

On je dodao da ovom predstavom pišu istoriju jer će prvi put početi da radi amatersko pozorište sa glumcima u "zrelim godinama".

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" Predrag Vujević rekao je da ovakvi događaji opravdavaju postojanje ovog centra.

"Tu smo da bismo razbijali predsrasude i tabue kojih je u malim mjestima mnogo. Amatersko pozorište je duhovna hrana za ove ljude. Zaista im se zahvaljujem što su izgurali do kraja ovu sezonu i bili hrabri pored svog skepticizma", rekao je Vujević.

Studio glume "Proscenijum" postoji već pet godina u okviru Centra za kulturu "Filip Višnjić", ima tri grupe polaznika-najmlađu uzrasta pet do 10 godina, srednju 10 do 17 godina i najstariju koja je izvela "Pokondirenu tikvu".
 

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?