„Zlatna bajka o ljudima"

Ostavio neizbrisiv trag: Sjećanje na Branka Ćopića

  • Izvor: ATV
  • 26.03.2024. 21:30

Glumačka sekcija, folklor, hor, recitacije sve to u čast srpskog pisca Branka Ćopića. U osnovnoj školi koja novi njegov naziv, obilježeno je četrdeset godina od smrti srpskog velikana.

Osnovnoškolci i njihovi nastavnici su se potrudili da kulturno-umjetnički program: „Zlatna bajka o ljudima" zasija u najboljem svjetlu.

Događaju su se priključile i druge osnovne škole. Pored toga što su obogatili program, stvorili su i nova prijateljstva.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović ponosna je na samu manifestaciju. Njegovanje kulture i uspomene na značajne ličnosti, kao što je bio Branko Ćopić, jako je bitno, a ovi mladi ljudi su uspješno odgovorili zadatku.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, istakao je značaj srpskog pisca, kao i to koliko je važno da se u Banja Luci održavaju manifestacije gdje djeca mogu da pokažu svoj talenat.

Dječiji pisac i pjesnik ostavio je neizbrisiv trag u kulturi srpskog naroda. Osnovnoškolci će nastaviti iz godine u godinu da obilježavaju Ćopićeve dane, uz njih zaborav nikad neće ukrasti poznata piščeva djela kao što su: „, Orlovi rano lete", "Magereće godine“...

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: