Doboj

Počinje "Teatar fest"

  • 19.05.2019. 10:21

U Doboju će večeras biti otvoren "Teatar fest" u okviru kojeg će do 24. maja biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona.

Pozorišni festival otvoriće glumac Slobodan Ćustić.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje večeras će, u okviru prvog takmičarskog dana, biti izvedena predstava "Kolubarska bitka", autorski rad Aleksandra Dunđerovića u izvođenju Pozorišta "Prijedor".

Drugog takmičarskog dana, 20. maja, publici će se predstaviti "Egzit" teatar iz Zagreba sa predstavom "Pluća", a 21. maja glumci Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice izvešće predstavu "Ravna ploča".

Četvrtog takmičarskog dana, 22. maja, nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "Ožalošćena porodica", a dan poslije glumci Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja izvešće predstavu "Kepler 452-B".

Posljednjeg dana festivala, 24. maja, glumci beogradskog teatra "Balkan-novi pokret" odigraće predstavu "Dobri čovjek".

Predstave će pratiti stručni žiri koji će činiti Milenko Iliktarević, Simon Grabovac i Mira Stanišev.

U okviru festivala će večeras biti otvorena i izložba "Omaž ženi" Jelene Glogovac Savić iz Gacka.

Sutra će u okviru pratećih aktivnosti biti održana glumačka radionica "S glumcem bez glume" za učenike školskih dramskih sekcija, od 10.00 do 13.00 časova.

Za 22. maj u 18.30 časova predviđena je promocija knjige "Dijalog o festivalima", teatrologa Simona Grabovca iz Novog Sada.

"Teatar fest Doboj 2019" biće svečano otvoren u 20.00 časova, a cijena pojedinačne ulaznice za predstave je osam maraka.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program