Andrićgrad

Predavanje Kusturice o Handkeu

  • 11.11.2019. 08:26

Predavanje proslavljenog srpskog i svjetskog reditelja i direktora Andrićevog instituta Emira Kusturice o temi "Peter Handke - apostol istine" biće održano večeras u Andrićgradu.

"Kao jedan od najuglednijih svjetskih reditelja, čovjek velikog književnog dara, tvorac dva grada, Kusturica je prava osoba koja kombinujući sva svoja znanja može da napravi paralelu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti", navedeno je u najavi događaja.

Predavanjem "Peter Handke - apostol istine" Kusturica povezuje ove tri vremenske kategorije, a na primjeru Handkea, Nobelove nagrade za književnost, Kosova i Metohije, locira mjesto ovih stvari u vrtlogu istorije, politike i umjetnosti.

Predavanje će biti održano u Andrićevom institutu sa početkom u 19.00 časova.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program