Tuzlanski bend

S-alt objavio prvi singl Gorko Slatko

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2022. 19:53

Tuzlanski bend S-alt objavio je svoj prvi singl "Gorko Slatko" čime se predstavio regionalnoj publici.

Novooformljeni tuzlanski bend alternativne muzike svojim prvim singlom želi najaviti izlazak debi albuma "Teksture" koji je planiran za mjesec maj. S-alt, što je skraćeno za Soul alternative čini grupa mladih muzičara za različitim muzičkim pozadinama i iskustvima što možemo i da čujemo u pjesmi "Gorko Slatko" koja predstavlja fuziju r'n'b stila sa primjesama pop i synth stilova, te bogatih harmonija i detaljne instrumentacija. Tekst i muziku potpisuje frontmen benda Filip Marić, produkciju Jasmin Avdić, a miks i master Zsolt Virag.

Pjesmu prati spot čiju režiju radi Jasmin Avdić, kameru i montažu Miroslav Remetić, a u spotu igraju mladi glumci tuzlanskog glumišta Ermin Avdić i Husnija Ćoralić. Spotom i tekstom S-alt želi prikazati problematiku borbe čovjeka sa samim sobom, u vidu stresa i anksioznosti, prouzrokovanih izazovima stila života današnjice.

Šestočlanu postavu benda S-alt čine muzičari iz Tuzle – Filip Marić, Denil Babović, Mladen Ristić, Jasmin Avdić, Bakir Memišević i Amina Halilčević.


Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.