Marija i Marina

Sestre Gobović izvode tradicionalnu muziku

  • Izvor: ATV
  • 13.01.2024. 11:50

Svojim moćnim vokalnim sposobnostima, izvođenjem tradicionalne muzike sestre Gobović, Marija i Marina oduševile su trebinjsku publiku. Posebno su vezane za ovaj kraj, jer vuku korijene iz Hercegovine.

"Bilo je stvarno sjajno, prije svega što Marija i ja nosimo i vučemo te korijene hercegovačke. Naš tata je Hercegovac, baka i djed su živjeli u Trebinju cijeli život. I mogu da kažem da smo jako ponosne što smo u našem Trebinju napravile takav koncert i publika je fantastično reagovala na naše pjesme“, kaže Marina Gobović.

Ono što  bliznakinje Gobović čini posebni jeste što izvornu i tradicionalnu muziku prenose ne samo u originalnim, nego i u savremenim aranžmanima. 

"Mi do sada imamo objavljenih pet albuma. Prva tri albuma to je prerada izvorne muzike u brzim aranžmanima. 'Hajde Jano' ona je u džez maniru, 'Jutros mi je ruža procvetala' u latino maniru. Tako da se trudimo da tu izvornu muziku približimo mladima. A dva albuma su za djecu, gdje smo Marina i ja autori muzike i teksta, gdje smo komponovale albume za djecu, 'Dnjeci na dar' i album 'Sveti Sava'“, kaže Marija Gobović.

Poseban odnos veže bliznakinje Gobović. Osim ljubavi prema muzici, njihovi životi imaju više sličnosti nego što su i same mogle očekivati.

"Imamo puno podudarnosti u privatnom životu. Muževi nam se isto zovu, dvije godine su stariji od nas, obojica su elektro-inženjeri. Živimo u istoj zgradi, oni rade u istoj firmi. Jedina je razlika što sam ja mama troje djece, a Marina dvoje djece“, priča Marija Gobović.

"Mogu da kažem da je veliki  blagoslov imati sestru bliznakinju i ići zajedno kroz život i imati zajedničku karijeru“, dodaje Marina Gobović.

Pored muzičke karijere, sestre Gobović su i diplomirane pravnice. Ističu da u životu sve može da se postigne ukoliko postoji velika ljubav, volja i želja. Njihova muzika i emocija koju prenose na publiku imaju tu moć da diraju u srce i dušu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.