Postavka o Nemanjićima

Sjećanje na zaboravljene vrijednosti

  • 29.12.2018. 10:34

Izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine" otvorena je u JU Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Postavku čine rekviziti, kostimi, oružje, oruđa i fotografije scenografije stvarane za istoimenu seriju.

Postavka izložbe svjedoči o nastajanju male države Nemanjića koja je težila da napravi zdrave osnove, iz kojih će se razvijati državno stablo. Tadašnja država je bila uspješna i jaka, iako mala. Porodice su tada bile jake, tradicionalne i povezane puno više nego što je to danas slučaj. Izložba skreće pažnju na period Nemanjića, biblijsko vrijeme srpskog naroda, ali i ovo danas, jer se ponavljaju skoro identične stvari, navedeno je u opisu izložbe.

Ova postavka, koja pruža uvid u srednjovjekovni život srpskog naroda, nije sačinjena da bi se posjetioci opteretili periodom Nemanjića, nego da bi se sjetili nekih vrijednosti koje su danas zaboravljene. Autor postavke je Petar Đinović, a svi posjetioci će imati priliku da pogledaju izložbu do 27. januara. 

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.