"Gitarjunajted fest"

U Istočnom Sarajevu počinje sedmi međunarodni festival gitare

  • Izvor: SRNA
  • 27.10.2022. 08:02

Sedmi međunarodni festival gitare "Gitarjunajted fest" počinje danas u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo i na Muzičkoj akademiji Univerziteta Istočno Sarajevo, pod sloganom "Naša gitara".

Četiri festivalska dana biće bogato ispunjena koncertima, radionicama, takmičenjem i promocijama koje će voditi najbolji umjetnici i pedagozi sa ovog prostora, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Nakon dvije godine prilagođavanja festivala uslovima pandemije sa radošću vas pozivamo da prisustvujete svim dešavanjima uživo i da zvuci gitare ispune naš grad", poručili su organizatori.

Prema programu Međunarodnog festivala gitare večeras će u 20.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastupiti duo iz BiH Vedrana Šimić sopran i Elvis Sivčević gitara.

Sutra, drugog festivalskog dana, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastupiće mlade nade Nikola Jelačić iz Srbije i Anđela Mišić iz BiH, dok će 29. oktobra nastupiti Stevan Jović iz Srbije.

Posljednjeg festivalskog dana, 30. oktobra u 17.00 časova predviđeno je održavanje "Podijuma za mlade".

Ulaznice za sedmi Međunarodni festival gitare mogu se kupiti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. 

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program