"Želja"

Za 5 dana Diznijev film pogledan više od 13 miliona puta

  • Izvor: B92
  • 10.04.2024. 15:54

Premijera najnovijeg Diznijevog animiranog filma "Želja" održana je 3. aprila na platformi Dizni+, a od tada je ostvario odlične rezultate gledanosti te je u prvih pet dana pogledan čak 13,2 miliona puta.

Film se u bioskopima mogao pogledati već krajem prošle godine, ali je tek nedavno sigao je i na Dizni+.

Glumačku postavu čine Ariana DeBose, Kris Pine, Alan Tudik, Angelika Cabral, Viktor Garber, Nataša Rotvell i druge zvijezde. "Želja" je nastala u režiji Krisa Buka i Favna Verasunthorna, dok su Peter Del Veho i Juan Pablo Rejes bili producenti.

Iako je film ostvario dobru gledanost, čini se da nije oduševio mnoge kritičare. Dosad je na Roten Tomatoesu dobio 219 recenzija, prema kojima su ga kritičari ocijenili sa 48 posto. Sa lošijom ocjenom kritičara ne poklapa se ona gledalaca; na osnovu više od hiljadu recenzija, gledaoci su animirani film ocijenili sa 81 posto.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 ATV intervju: Mitropolit Tihon

    ''ATV intervju: Mitropolit Tihon

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.