Mnogi se pitaju

Zašto Leonardo Dikaprio nije prisustvovao na dodjeli Oskara

  • Izvor: B92
  • 12.03.2024. 11:21

​"Ubice Cvjetnog mjeseca" Martina Skorsezea zaradila su čak 10 nominacija za Oskara, ali jedna od glavnih zvijezda filma, Leonardo Dikaprio, nije se pojavio na dod‌jeli nagrada.

Dikaprio je nekoliko puta bio nominovan za najboljeg glavnog glumca, a uloga u filmu “Povratnik” osigurala mu je zlatnu statuu u toj kategoriji 2016. godine.

Holivudska zvijezda više puta u istoriji se pojavljivala na dod‌jeli nagrada, ali ne i sinoć, zbog čega su krenule glasine da je to napravio jer ni sam nije zadovoljan svojom izvedbom u pomenutom filmu.

Neki smatraju da se uvrijedio što nije nominovan u kategoriji najboljeg glumca.

– Zašto Leonardo Dikaprio nije na Oskarima? – upitala je jedna osoba na Tviteru.

– Vjerovatno se nije pojavio na Oskarima jer nije nominovan. Ali, budimo iskreni, ta uloga nije ni blizu njegove najbolje izvedbe – tvrdi druga.

Dok su ljudi nagađali gd‌je je Dikaprio i zašto se nije pojavio u Dolbi teatru u Holivudu, Еntertejment tunajt je naveo da je on zapravo imao problematičan raspored.

Naime, glumac je bio zauzet snimanjem nadolazećeg filma Pola Tomasa Andersona. Dedlajn je u januaru objavio da će Dikaprio glumiti u filmu radnog naslova “BC Project”, uz Šona Pena i Redžinu Hol.

Dikaprio je “Ubice cvjetnog mjeseca” opisao kao snažan film koji se bori protiv brisanja domorodačkih naroda, kulture i zajednica”. Ipak, film nije osvojio nijednu nagradu, što znači da se Dikaprio ne bi pojavio na pozornici čak ni da je bio prisutan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program