Nekada nije jednostavno

Koje granice se ne smiju prelaziti u vezi?

 • 14.09.2023. 22:57

Ponekad zaista nije jednostavno postaviti zdrave granice u romantičnoj vezi. Ako ste po prirodi beznadežni romantik, i smatrate da nema ničeg boljeg od toga da ste toliko bliski sa voljenom osobom, da ste praktično jedna osoba – u velikom ste problemu. Postavljanje zdravih granica je važno u svakom odnosu, a posebno u ljubavnom.

Ako propustite da postavite ove granice, prepustićete se vrlo nezdravom odnosu, koji je ponajmanje romantičan. Granice su te koje vas čuvaju od toga sa svoj život posmatrate manje vrijednim ako u njemu vaš partner nije 24/7, kao i od toga da čitav svoj svijet podredite njemu. Ovi znaci ukazaće vam da možda imate problem sa postavljanjem zdravih granica.

Potrebe voljene osobe uvijek stavljate ispred svojih

Ako ste spremni da žrtvujete sopstvenu sreću zarad dobrobiti svog partnera, brinući pritom da sve njegove potrebe budu zadovoljene prije vaših, to je očigledan znak da vam nedostaju zdrave granice u vezi. Ukoliko se stalno trudite da mu olakšate život i rješavate umjesto njega sve probleme, zanemarujući u isto vrijeme sebe, to će učiniti da polako izgubite dodir sa sobom, i živite samo za njega, piše zenskimagazin.rs.

Nepodnošljiva vam je ideja da može bez vas

Kada dođe trenutak kada zaista ne možete da stavite voljenu osobu na prvo mjeso, bilo zbog porodičnih ili poslovnih obaveza, da li vas to 'pojede' iznutra? Ako vas apsolutno uništava i sama pomisao da nijeste tu za partnera u svakom trenutku to je znak da ste stvorili nezdrav odnos. U zdravoj vezi ne postoji takav osećaj, jer bi trebalo da ste svjesni da voljena osoba može da se snađe i bez vas, budući da je odrasla.

Osjećate da ste mentalno i emocionalno istrošeni bez očiglednog razloga

Ne polazi vam za rukom da shvatite zašto se stalno osećate tako iscrpljeno, kako fizički, tako i psihički ali i emocionalno. Razlog je vrlo jednostavan, u vašoj vezi ne postoje zdrave granice i vi svu svoju energiju konstantno ulažete u nju, ne štedeći sebe ni malo. Ako ne odvojite vrijeme da se posvetite sebi i svojoj dobrobiti, uskoro nećete imati šta više da date voljenoj osobi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

  Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.