ATV

Video na TikToku

Kako da veš bolje pjeni i da ostane jači miris

  • 16.05.2022. 15:25

​Kada dođe vrijeme za pranje veša, većina vjerovatno ni ne razmišlja pretjerano o postupku, sve ide automatski.

Odvajanje bijelog i šarenog, sipanje deterdženta u pregrade, malo omekšivača, podešavanje programa... Ali da li smo sve vrijeme bili u zabludi?

Djevojka po imenu Beki Marfi koja na TikToku često objavljuje razne trikove za čišćenje, tvrdi da je greška ubaciti prašak za veš u fioku mašine, već da je mnogo bolje staviti ga u bubanj.

"Šokirana sam koliko ljudi ovo nije znalo", napisala je ona uz video, dodajući da stavljanje praška u fioku začepljuje veš mašinu i da je vremenom može oštetiti.

Umjesto toga, ona tvrdi da će se veš mnogo bolje oprati kada prašak stavite direktno u bubanj jer voda tako bolje zapjeni, a oprani veš ima intenzivniji miris.

I dok su se u komentarima javili neki koji tvrde da Bekin trik zaista radi, drugi kažu da im nije jasno čemu onda uopšte služe pregrade za prašak i omekšivač na mašinama.

Ako odlučite da prašak ubacite direktno u bubanj mašine, morate da povedete računa o jednom - da ne stavite previše veša jer to može da spriječi da se prašak otopi, prenosi Magazin.Novosti.