Brazil

Pjevačica zadržavala gasove pred momkom pa završila u bolnici

 • Izvor: Agencije
 • 30.03.2022. 10:00

Brazilska pjevačica Vivian de Keiroz Pereira (27) završila je u bolnici jer nije bila voljna da ispusti gasove pred svojim partnerom.

Ona je odvedena u bolnicu kada je njena nevoljkost da se olakša pred svojom životnim drugom dovela do opasnog nakupljanja gasova, piše "New York Post".

Ona je detaljno opisala svoj gastrointestinalni fijasko u Instagram priči za svojih 15,7 miliona pratilaca.

"Probudila sam se u 5.30 ujutro sa jakim bolovima u stomaku i završila u bolnici", napisala je Pereira.

Inače, ona je poznata pod umjetničkim imenom Pocah.

Pjevačica je objasnila da nije prdila sa svojim dečkom. Rekla je kako joj nije bilo dobro nakon što je stomak počeo da boli zbog "akumulacije zarobljenog gasa".

Nakupljeni gas nastaje kada se metan ne kreće normalno kroz crijeva. To uzrokuje oštar bol ili nelagodu u abdomenu. Ovo stanje je uglavnom uzrokovano određenom hranom i osnovnim medicinskim stanjima. Obično je to poput sindrom iritabilnog crijeva. Srećom, doktori su uspjeli pomoći Pereiri.

"Ali to je to, momci. Ja sam na lijekovima i dobro sam", istakla je pjevačica i tekstopisac.

A onda je svim djevojkama dala savjet na osnovu svog iskustva.

"Djevojke, nemojte se stidjeti da prdite pred svojim momkom, jer ono što je zaista sramotno je da ne pustite svog momka da spava jer ste u nelagodi, idete u bolnicu sa svojim tipom, a dijagnoza je 'zarobljeni prdež'", rekla je Pereira i dodala:

"Od sada, puštam ih da pucaju".

Doktor: Gasovi se apsorbuju u krvotok

"Puštanje vjetra u društvu drugih može izgledati kao vrhunac nepristojnosti. Čak je rangirano kao jedno od najgorih ponašanja gostiju u Velikoj Britaniji.  Ali jedan preduzimljivi TikTok doktor sugeriše da je puštanje gasova neophodno jer, u suprotnom, prdeži bi mogli izaći iz usta.

"Ako predugo držite prdež, on se može ponovo apsorbovati u vaš krvotok i izdahnuti kada izdahnete", objasnio je hirurg Karan Rajan.

Ovaj TikTok doktor propisuje česte prdenje kako bi spriječilo da se gasovi ponovo apsorbuju u nečiji krvotok.

Studija: Ne odlažite

Studija iz 2018. koju je uradila Kler Kolins, profesorka ishrane i dijetetike na australskom univerzitetu u Njukaslu, otkrila je da gas zaista može da se apsorbuje krvlju.

"Pokušaj da ga zadrži vodi do povećanja pritiska i velike nelagodnosti", napisala je u eseju objavljenom u "The Conversation".

Istakla je da nagomilavanje gasova u crijevima može izazvati nadimanje stomaka.

Pri tome se dio gasa ponovo apsorbuje u cirkulaciju i izdiše u dahu.

Kolins po sopstvenom nahođenju propisuje razbijanje vjetra kako bi spriječio oralno curenje gasa.

"Sljedeći put kada osjetite da se velika količina crijevnih gasova sprema da uradi ono što radi, pokušajte da se premjestite na pogodnije mjesto. Bilo da uspijete tamo ili ne, najbolja stvar za vaše probavno zdravlje je da ga jednostavno pustite", savjetuje ona.

U stvari, držanjem buke na stanici, samo odlažete neizbježno jer će "nagomilavanje crijevnih gasova na kraju pobjeći nekontrolisanim prdenjem", opisuje nutricionista.

Tagovi:
 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina