Moguće je pripremiti pomfrit i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar.
Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko drugo meso sa roštilja. Međutim, mnogi ga koriste i kao glavno jelo, a ne kao prilog.
Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor.
Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.
Tajna je u bjelancetu
Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno bjelance i začinsko bilje po ukusu.
Za početak ogulite krompir i isjecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno bjelance u koje ste prethodno dodali začine po želji.
Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vrijeme pečenja zavisiće od jačine rerne.