Ukus podjednako dobar

Zdravija verzija pomfrita: Umjesto ulja koristite ovaj sastojak

  • Izvor: Krstarica
  • 17.05.2025. 05:00

Moguće je pripremiti pomfrit i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar.

Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko drugo meso sa roštilja. Međutim, mnogi ga koriste i kao glavno jelo, a ne kao prilog.

Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor.

Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.

Tajna je u bjelancetu

Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno bjelance i začinsko bilje po ukusu.

Za početak ogulite krompir i isjecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno bjelance u koje ste prethodno dodali začine po želji.

Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vrijeme pečenja zavisiće od jačine rerne.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: