Pasta s kremastim sosom od pileće džigerice i šampinjona

  • 29.12.2016. 13:00

Koji god oblik testenine da izaberete, dobićete izvrsno jelo pikantnog ukusa.

Sastojci
750 g pileće džigerice, očišćenje i oprane
1 veća glavica crnog luka
4 čena bijelog luka, usitnjena
250 g šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
500 ml mlijeka
1 kašika gustina
2 kašike pileće supe ili krem supe od pečuraka u prahu
1/2 šolje šerija ili suvog bijelog vina
2 lista lovora
1/2 kašičice majčine dušice
so i biber po ukusu
400 g testenine po izboru

Priprema

1. U dubljem tiganju na malo ulja propržite pileću džigericu dok ne porumeni i ne bude skoro potpuno ispržena. Sklonite s ringle, sipajte u dublji tanjir i ostavite sa strane.

2. Obrišite tiganj i dodajte još ulja. Ispržite iseckan crni i bijeli luk dok ne omekšaju i dodajte sitno iseckane pečurke. Pržite oko 5 minuta i dodajte šeri ili vino. Sačekajte da se smanji količina tečnosti pa dodajte pavlaku za kuvanje.

3. Vratite isprženu džigericu u tiganj i dodajte sve biljne začine. Ostavite da se kuva oko 10 minuta na tihoj vatri.

4. U mlijeku razmutite gustin i supu u prahu. Sipajte mješavinu u tiganj i pojačajte temperaturu. Kada se sos zgusne, sklonite s ringle i prelijte preko skuvane testenine po vašem izboru. Prije konzumiranja izvadite listove lovora.